- Serverar: 1 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Kan göras på både blåa och gröna druvor. Satsen är inte stor men kan ökas beroende på hur mycket druvor som kan skördas. Saften kan också göras av blå druvor
Instruktioner
- Skölj och ta bort skadade druvor från klasarna. Koka upp 3 dl vatten i en gryta. Lägg ner druvklasarna och koka under lock ca 15 minuter.
- Pressa druvorna med en potatisstöt och låt dem därefter självrinna genom en silduk ca 20 minuter.
- Lägg tillbaka druvor och lite av musten i grytan och koka upp ytterligare en gång. Mosa igen med potatisstöten och låt rinna av ca 10 minuter.
- Mät upp saften och häll den i en gryta. Tillsätt socker, 1/2 dl per dl avrunnen saft, skivad citron och skalad och skivad ingefära.
- Koka upp saften och rör tills sockret löst sig.
Dra saften åt sidan och låt den stilla sig 5 minuter. Lyft
upp citron- och ingefärsskivorna och häll på varma flaskor.
Förvara saften i kylen.
Publicerat den
14 september 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Har gjort denna saft flera gånger i sommar, då vi haft massa vindruvor (blå). Saften har varit mycket populär både hos oss och av dem som vi har bjudit den på. Kommer göra den fler gånger. Absolut.
Supergod saft!! =) Det har redan blivit en stor favorit i vår familj! =)) Tack för receptet!
Håller just på med mitt första kok av vindruvssaft. Kokat upp 10kg. Det finns kvar ungefär 50kg till på plantan. Hjälp:-O
Har på EN stock i litet växthus plockat ca 2 kg druvor. Ska nu tillsätta socker, citron o ingefära och sedan avsmaka....