Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vindruvssaft

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Kan göras på både blåa och gröna druvor. Satsen är inte stor men kan ökas beroende på hur mycket druvor som kan skördas. Saften kan också göras av blå druvor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ta bort skadade druvor från klasarna. Koka upp 3 dl vatten i en gryta. Lägg ner druvklasarna och koka under lock ca 15 minuter.
  2. Pressa druvorna med en potatisstöt och låt dem därefter självrinna genom en silduk ca 20 minuter.
  3. Lägg tillbaka druvor och lite av musten i grytan och koka upp ytterligare en gång. Mosa igen med potatisstöten och låt rinna av ca 10 minuter.
  4. Mät upp saften och häll den i en gryta. Tillsätt socker, 1/2 dl per dl avrunnen saft, skivad citron och skalad och skivad ingefära.
  5. Koka upp saften och rör tills sockret löst sig. Dra saften åt sidan och låt den stilla sig 5 minuter. Lyft upp citron- och ingefärsskivorna och häll på varma flaskor. Förvara saften i kylen.

Kommentarer (4)

  • daulwa 1 oktober 2009

    Har gjort denna saft flera gånger i sommar, då vi haft massa vindruvor (blå). Saften har varit mycket populär både hos oss och av dem som vi har bjudit den på. Kommer göra den fler gånger. Absolut.

  • alexia1 24 oktober 2010

    Supergod saft!! =) Det har redan blivit en stor favorit i vår familj! =)) Tack för receptet!

  • lennarthd 15 september 2011

    Håller just på med mitt första kok av vindruvssaft. Kokat upp 10kg. Det finns kvar ungefär 50kg till på plantan. Hjälp:-O

  • Anna i Vallentuna 14 september 2020

    Har på EN stock i litet växthus plockat ca 2 kg druvor. Ska nu tillsätta socker, citron o ingefära och sedan avsmaka....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.