Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gösfilé med salviasmör och råstekt potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hela goda matsvampar finns numera torkade i 30-gramspåsar i de stora matbutikernas sortiment. I det här receptet används svart trumpetsvamp, men du kan naturligtvis välja nåt annat om du hellre vill det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg torkad svamp i 2 dl kallt vatten minst 15 minuter.
  2. Dela större potatisar i mindre bitar. Stek dem i smör i het stekpanna 5-6 minuter under omrörning. Salta. Sänk värmen, lägg på ett lock lite på glänt. Stek ytterligare 10-15 minuter. Rör om då och då.
  3. Skysås: Blanda kalvfond, vatten, citronsaft och smör i en liten kastrull. Värm tills smöret smält. Ställ åt sidan.
  4. Salviasmör: bryn salviabladen i smöret tills smöret blir aningen gyllenbrunt. Låt svalna. Sila bort salvian. Ställ åt sidan.
  5. Låt blötlagd svamp rinna av väl. Fräs den i smör på låg värme 10-15 minuter. Rör om då och då. Blanda ner svampen i skysåsen. Värm före servering.
  6. Ansa och skär sparrisen i mindre bitar. Fräs sparrisen i salviasmöret 2-3 minuter. Lägg i sockerbönor och låt fräsa med 2-3 minuter under omrörning. Salta.
  7. Fisken: salta fisken på båda sidor. Vänd filéerna i mjöl. Stek fisken i smör i het stekpanna 2 minuter på varje sida.
  8. Servera direkt med tillbehören.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.