Hela goda matsvampar finns numera torkade i 30-gramspåsar i de stora matbutikernas sortiment. I det här receptet används svart trumpetsvamp, men du kan naturligtvis välja nåt annat om du hellre vill det.
Instruktioner
- Blötlägg torkad svamp i 2 dl kallt vatten minst 15 minuter.
- Dela större potatisar i mindre bitar. Stek dem i smör i het stekpanna 5-6 minuter under omrörning. Salta. Sänk värmen, lägg på ett lock lite på glänt. Stek ytterligare 10-15 minuter. Rör om då och då.
- Skysås: Blanda kalvfond, vatten, citronsaft och smör i en liten kastrull. Värm tills smöret smält. Ställ åt sidan.
- Salviasmör: bryn salviabladen i smöret tills smöret blir aningen gyllenbrunt. Låt svalna. Sila bort salvian. Ställ åt sidan.
- Låt blötlagd svamp rinna av väl. Fräs den i smör på låg värme 10-15 minuter. Rör om då och då. Blanda ner svampen i skysåsen. Värm före servering.
- Ansa och skär sparrisen i mindre bitar. Fräs sparrisen i salviasmöret 2-3 minuter. Lägg i sockerbönor och låt fräsa med 2-3 minuter under omrörning. Salta.
- Fisken: salta fisken på båda sidor. Vänd filéerna i mjöl. Stek fisken i smör i het stekpanna 2 minuter på varje sida.
- Servera direkt med tillbehören.
Publicerat den
6 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar