Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klytpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Alternativa fyllningar: 1. Selleri och ädelost. 2. Skinka, basilika, svamp. 3. Ansjovis, lök, persilja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Potatis: Borsta potatisen ren och skär i klyftor. Lägg i ugnssäker form eller på plåt. Droppa över lite matolja och salta lätt. Baka potatisen i 20-25 minuter mitt i ugnen. Rör om någon gång.
  3. Sallad: Skiva tomater. Skala och grovhacka lök och lägg på tomaterna. Lägg upp på tallrik. Olja och salta lätt.
  4. Förbered: Platta ut biffarna mellan smörpapper eller plastfolie. Finhacka lök och blanda med senap. Fördela på biffarna och vik dem dubbelt. Tryck till kanterna. Salta och peppra.
  5. Kött: Hetta upp matfett i panna på högsta värme och stek biffarna hastigt i högst 1 minut på var sida. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.