Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gáhkkos

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Samiskt bröd

Ingredienser

Instruktioner

Smölt smöret och tillsätt mjölken värm till 37 C Rör ner jäst, sirap , socker och salt Tillsätt graham, rågsikt och hjorthornsalt Arbeta in vetemjölet till en smidig deg men ej för hård Låt jäsa under duk i 30 min Knåda upp degen och forma till 10-12 bullar Kavla ut till runda tunna kakor med slät kavel därefter kruskavel Grädda på båda sidor på en häll

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • evakan 2 oktober 2008

    Hej ThomasP, Om man har en helt vanlig spis med ugn så undrar jag om du kan ge tips om hur baka då och om resultatet kan bli bra, då jag inte har någon häll. Är allmänt intresserad av samerna så jag skulle gärna vilja baka samebröd. Mvh evakan

  • herrp 26 oktober 2009

    Har Du en vanlig vedspis går det alldeles utmärkt att grädda ovanpå spisen passa bara så att det inte blir för varmt. Det går också att grädda i stekpanna på plattan, kanske bäst i panna med plastbeläggning (smörjningsfri). I vanlig ugn på het plåt, dvs värm plåten i ugnen och lägg på kakan, grädda. Men det är bängligt med heta plåtar och de bånglar sig. Hälsar herrp.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.