Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gallerbröd med örtkryddor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

De här vackra och originella bröden är riktiga små konstverk och doftar av härliga örtkryddor som oregano, rosmarin och timjan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, salt, paprikapulver, kajennpeppar, oregano och olivolja i en skål. Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Blanda med mjölet och arbeta samman till en deg med elvisp med degkrokar. Täck över och låt degen jäsa 30 minuter på varm plats.
  2. Knåda degen på mjölat bakbord tills den är slät och smidig. Låt den sedan jäsa ytterligare 30 minuter. Täck en plåt med bakplåtspapper. Knåda igenom degen och kavla ut den till en stor rektangel, ca 40x40 cm.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Dela den utkavlade degen i 8 lika stora rektanglar. Skär 5 rader med snitt uppifrån och ner i varje rektangel, varannan rad med 3 snitt och varannan rad med 2 snitt.
  4. Dra försiktigt isär degbitarna så att varje bröd blir som ett galler. Lägg på bakplåten. Pensla med mjölk och strö över örterna. Låt jäsa 15 minuter. Sätt in brödet i ugnen och grädda 10-15 minuter. Servera som tilltugg eller med färskost och parmaskinka som pålägg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.