Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags äppelkaka

 
Skriv ut

Roligt att läsa gamla recept, uttryckssättet var ganska annorlunda. Min mamma gjorde alltid sån här äppelkaka , förr åt man ju oftare efterrätt .Gott!

Ingredienser

Instruktioner

Ugn ca 175 º. Smörj och ströa en eldsfast form. Äpplena skalas och skäres i tunna skivor. I botten på formen lägges ett tjockt lager äppelskivor. Ovanpå dessa strör man ett lager socker, härpå åter strör man skorpmjöl och på detta läggas klickar av smör. För att få äppelkakan lyckad bör man ej för mycket spara på smöret. Man fortsätter så att lägga parvis av ingredienserna tills formen blir full. Översta lagret ska vara skorpmjöl och smörklickar. Kakan gräddas i medelvarm ugn tills äpplena mosat sig och kakan liksom vill sjunka. Kakan serveras direkt ur formen kall eller varm, med vaniljsås eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.