Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags chokladpudding med smak av mint

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Underbart god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Blanda mjölk, äggulor, socker, vaniljsocker och kakao i en kastrull och värm upp under omrörning med en slev till 85 grader.
  2. Ta pannan från spisen och ta upp gelatinbladen ur vattnet och vrid ur vattnet.
  3. Lägg ner dem i den varma krämen och rör om tills de smält. Passera krämen genom genom en sil och kyl krämen i ett kallt vattenbad.
  4. Vispa grädden till fast skum. När krämen känns kall och börjar bli tjock (20 grader om du använder termometer),vänd ner den vispade grädden i krämen med en slickepott. Häll upp krämen i glas.
  5. Stoppa ner en mintkaka i varje glas. Täck med plastfilm och låt dem stå kallt minst 1½ timme. Vispa grädden och lägg en klick i varje glas.
  6. Garnera med en halv after eight, physalis och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.