Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags gräddbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Det här är en garanterad succé hos barnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnar: Vispa äggen med sockret och tillsätt mjölken. Sikta i mjölet och kör med degkrokar på handvispmaskin. Smält smöret och tillsätt (någorlunda avsvalnat) 2/3 i smeten, resten sparar du till att smörja järnet, och vispa till en jämn smet.
  2. Bakas på öppet våffeljärn eller rånjärn och stickes ut i lagom stora rundlar medan de fortfarande är varma och mjuka, annars spricker de. Använd lämpligen runda pepparkaksformar eller ett upp-och-nervänt glas till detta.
  3. Fyllningen: Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockret lite i taget under vispning. Det ska vara så pass styv konsistens att du kan hålla skålen upp-och-ner utan att spilla ut nåt. Du behöver inte hålla den över huvudet som vissa tv-kockar gör för att stila ;-).
  4. Klipp ett 50-öringsstort hål i spetsen på en spritspåse och spritsa fyllningen på bottnarna så att de bildar toppar.
  5. Ställ in bullarna i 150 graders ugn i 5-10 minuter så att de "sätter sig" på ytan utan att de ser bakta ut.
  6. Smält chokladen i vattenbad och ha ev. en msk cocosfett i för att mjuka upp den en aning så att den blir trevligare att bita i. Häll en msk av den smälta chokladen över varje skumtopp och njut när chokladen har stelnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tant_Anita 21 april 2010

    Livsfarligt goda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.