Det här är en garanterad succé hos barnen.
Instruktioner
- Bottnar:
Vispa äggen med sockret och tillsätt mjölken. Sikta i mjölet och kör med degkrokar på handvispmaskin. Smält smöret och tillsätt (någorlunda avsvalnat) 2/3 i smeten, resten sparar du till att smörja järnet, och vispa till en jämn smet.
- Bakas på öppet våffeljärn eller rånjärn och stickes ut i lagom stora rundlar medan de fortfarande är varma och mjuka, annars spricker de. Använd lämpligen runda pepparkaksformar eller ett upp-och-nervänt glas till detta.
- Fyllningen:
Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockret lite i taget under vispning. Det ska vara så pass styv konsistens att du kan hålla skålen upp-och-ner utan att spilla ut nåt. Du behöver inte hålla den över huvudet som vissa tv-kockar gör för att stila ;-).
- Klipp ett 50-öringsstort hål i spetsen på en spritspåse och spritsa fyllningen på bottnarna så att de bildar toppar.
- Ställ in bullarna i 150 graders ugn i 5-10 minuter så att de "sätter sig" på ytan utan att de ser bakta ut.
- Smält chokladen i vattenbad och ha ev. en msk cocosfett i för att mjuka upp den en aning så att den blir trevligare att bita i. Häll en msk av den smälta chokladen över varje skumtopp och njut när chokladen har stelnat.
Publicerat den
15 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Livsfarligt goda.