Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags kaffekaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En riktig gammaldags dansk kaffekaka, med mockasmak i både kaka och glasyr. Kan det bli godare?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och klä 2 runda formar, 18 cm i diameter, med bakplåtspapper i bottnarna.
  2. Rör samman alla kakingredienserna till en slät smet. Lös upp pulverkaffet i 2 tsk kokande vatten.
  3. Fördela smeten i de förberedda formarna. Släta till ytorna. Grädda kakorna i ca 20 min eller tills de är fint höjda och bruna.
  4. Gör glasyren: Rör ihop smör, hälften av florsockret och kaffet mjukt i en skål. Rör försiktigt i resten av florsockret, så att du får en ljus och krämig glasyr. Lös upp pulverkaffet i 2 tsk kokande vatten.
  5. Lägg den ena kakbottnen på ett serveringsfat och bred ut hälften av glasyren på den. Lägg den andra kakbottnen ovanpå glasyren. Fördela resten av glasyren ovanpå kakan (se bild).
  6. Smält den mörka chokladen och ringla ett fint mönster ovanpå mockakrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.