Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags skånsk jästpannkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt gammal efterrätt som med fördel serveras med klarbärssylt och en klick vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm 1 dl av mjölken till 37 grader och lös upp jästen i den. Tillsätt ägget och resten av mjölken. Blanda i vetemjöl, socker och kardemumma.
  2. Jäs smeten ca 1 timme. Det bubblar på ytan när den är färdig.
  3. Stek pannkakorna i smör. Serveras helst nygräddade.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gillsan 4 augusti 2008

    Gjorde den här i går. det var gott. så jag sparar receptet och gör den igen. 5 +

  • Adnil88 27 mars 2011

    Riktigt goda jästpannkakor må jag säga! :) Fast av gamla farmor så har jag lärt mig att äta dem med strösocker och sirap på istället ! Mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.