Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags äppeltårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Gammaldags äppeltårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till pajdegen men spar ett halvt ägg till pensling. Låt degen vila en stund i kylen. Klä en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter, med tre fjärdedelar av degen. Varva äppelklyftorna med en blandning av russin, socker och citronskal i pajskalet.
  2. Kavla remsor av resterande degbit och lägg överst som ett galler. Pensla med uppvispat ägg.
  3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 175 grader, 70-75 minuter. Den kan verka "rinna över" när den tas ur ugnen, men pajskalet suger upp saften medan tårtan svalnar. Servera tårtan ljummen eller kall, eventuellt med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.