Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammeldags långpannekaka

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Ännu en långpannekaka.....Enkel och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna och arbeta in smöret. Ta undan ca 3 dl av denna blandning, ställ åt sidan ( sparas) Tillsätt ägg och mjölk och rör ihop till en jämn smet.
  2. Smörj och bröa en långpanna och bred ut smeten. Strö över det sparade " smulet".
  3. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter.
  4. Låt kakan svalna. Pudra över florsocker och skär i lämpliga rutor.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • isabellnilsson 26 oktober 2010

    Mycket enkel och god, uppsakattades av hela familjen.

  • sveasmamma 23 november 2010

    Ska det verkligen vara 7 tsk bakpulver?

  • Okänd 24 november 2010

    Det står 7 tsk i receptet....men tag 2-3 om du är osäker. Lycka till.

  • mmasen 7 januari 2011

    Jätte god och enkel kaka. Alla som smakade den tyckte jätte mycket om den! En 5:a

  • ehrlen 28 maj 2011

    Jag tycker det var för mycket bakpulver, att kakan blev för "lätt" och att det smakade bakpulver.

  • frista666 6 oktober 2011

    Har gjort den flera gånger! En favorit!

  • karan95 3 januari 2017

    Kakan blev väldigt god. Se till att blanda smeten väl annars kan vissa delar av kakan smaka konstigt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.