...drömmer du om söndagssteken hos mormor och farmor?...nu behöver du inte drömma längre...
Instruktioner
- *Ugn175°.
**Ugn 200 grader.
- Salta och peppra steken och bryn den i smöret. Fräs grönsaker, lök, vitlök och lägg dem i en form tillsammans med köttet.
- *Ställ in i ugnen i 175 grader och stek till en innertemperatur på 67°.Ta ut steken och vira in den i folie och låt den vila i 15 minuter.
- Sila stekskyn i en kastrull och låt koka tills hälften återstår. Blanda mjöl och grädde och vispa så att det blir jämnt. Häll ner gräddblandningen i köttspadet och rör ihop. Smaksätt med svart vinbärsgelé och soja. Krydda med salt och peppar.
- Skär steken i tunna skivor och servera med sås, potatisgratäng, grönsaker och geléfyllda päronhalvor.
- **Potatisgratäng:
Smöra en gratängform. Varva potatis, lök, salt och peppar. Blanda grädde och mjölk och slå över potatisen. Klicka över smöret. Ställ in i ugnen och grädda vid 200° i 20 minuter.
Ta ut formen och lägg på osten, grädda i ca 30 minuter till.
Publicerat den
18 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar