Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammeldags stek med gräddsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

...drömmer du om söndagssteken hos mormor och farmor?...nu behöver du inte drömma längre...

Ingredienser

Instruktioner

  1. *Ugn175°. **Ugn 200 grader.
  2. Salta och peppra steken och bryn den i smöret. Fräs grönsaker, lök, vitlök och lägg dem i en form tillsammans med köttet.
  3. *Ställ in i ugnen i 175 grader och stek till en innertemperatur på 67°.Ta ut steken och vira in den i folie och låt den vila i 15 minuter.
  4. Sila stekskyn i en kastrull och låt koka tills hälften återstår. Blanda mjöl och grädde och vispa så att det blir jämnt. Häll ner gräddblandningen i köttspadet och rör ihop. Smaksätt med svart vinbärsgelé och soja. Krydda med salt och peppar.
  5. Skär steken i tunna skivor och servera med sås, potatisgratäng, grönsaker och geléfyllda päronhalvor.
  6. **Potatisgratäng: Smöra en gratängform. Varva potatis, lök, salt och peppar. Blanda grädde och mjölk och slå över potatisen. Klicka över smöret. Ställ in i ugnen och grädda vid 200° i 20 minuter. Ta ut formen och lägg på osten, grädda i ca 30 minuter till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.