Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammeldags Toddykaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Härlig kaka med len toddykräm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 g Smörj och bröa en kransform ca 1 ½ l. Finfördela först smör och de båda mjölsorterna och bakpulver. Vispa socker och ägg pösigt. Rör sedan i mjöl/smör blandningen och konjak eller apelsinjucice. Grädda sedan kakan långt ner i ugnen i 50 - 55 minuter.
  2. Toddykräm: Vispa ihop äggulor, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Och värm på svag värme tills krämen tjocknar. Rör i konjak eller apelsinjuice, låt sedan svalna lite och klicka sedan i smöret och rör krämen fluffig. Bred sedan kall toddykräm över den kalla kakan och strö över rostade mandelspån. Låt gärna kakan stå ett dygn i kyl innan den skärs upp, men går att äta med än gång.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.