- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Härlig kaka med len toddykräm
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 175 g
Smörj och bröa en kransform ca 1 ½ l.
Finfördela först smör och de båda mjölsorterna och bakpulver.
Vispa socker och ägg pösigt.
Rör sedan i mjöl/smör blandningen och konjak eller apelsinjucice.
Grädda sedan kakan långt ner i ugnen i 50 - 55 minuter.
- Toddykräm:
Vispa ihop äggulor, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Och värm på svag värme tills krämen tjocknar.
Rör i konjak eller apelsinjuice, låt sedan svalna lite och klicka sedan i smöret och rör krämen fluffig.
Bred sedan kall toddykräm över den kalla kakan och strö över rostade mandelspån.
Låt gärna kakan stå ett dygn i kyl innan den skärs upp, men går att äta med än gång.
Publicerat den
2 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar