Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Garden chocolat chip cookies

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Knapriga, lite nyttigare chokladkakor med solrosfrön och pumpakärnor. Baka en stor sats och frys in!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna tills de har fått lite färg. Låt dem svalna. Kör smör och socker i en matberedare tills det är pösigt. Rör i ägget.
  2. Blanda i mjöl, havregryn, bakpulver, vaniljsocker, salt och citronskal. Hacka chokladen grovt och rör ner den i degen tillsammans med solrosfröna.
  3. Forma degen till en rulle. Finhacka pumpakärnorna och rulla sedan in dem runtom degen. Plasta in degen och låt den vila i kylskåpet i ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 180 grader.
  5. Skär degrullen i 8 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.