Knapriga, lite nyttigare chokladkakor med solrosfrön och pumpakärnor. Baka en stor sats och frys in!
Instruktioner
- Rosta solrosfrön i en torr stekpanna tills de har fått lite färg. Låt dem svalna. Kör smör och socker i en matberedare tills det är pösigt. Rör i ägget.
- Blanda i mjöl, havregryn, bakpulver, vaniljsocker, salt och citronskal. Hacka chokladen grovt och rör ner den i degen tillsammans med solrosfröna.
- Forma degen till en rulle. Finhacka pumpakärnorna och rulla sedan in dem runtom degen. Plasta in degen och låt den vila i kylskåpet i ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skär degrullen i 8 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
Publicerat den
5 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar