Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Garlic and pepper chicken (gai pad gratiem prik thai)

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Otroligt gott, en av mina favoriter i Thailand.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär och skölj kycklingen i "sockerbitsstora" bitar. Krossa vitlöken med baksidan på en kniv, hacka lätt, det ska vara ganska stora bitar.
  2. Hetta upp oljan i en wok till den är riktigt het, lägg i vitlöken och rör hela tiden så den inte blir bränd.
  3. När vitlöken är brynt (ej brun), lägg i kycklingen. Stek tills den är genomstekt. Om det blir torrt i pannan så tillsätt lite vatten ca 1-2 msk/gång. Tillsätt palmsocker, fisksås och peppar. Man kan behöva tillsätta vatten så att det blandar sig ordentligt. Servera med ris

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lennart_58 2 september 2009

    Hello, fiskallergiker som jag är så bytte jag ut fisksåsen mot grönsaksbuljong. JAG tyckte det blev gott, du får 5p, inte ditt fel att jag är allergisk, ha ha.

  • solvik207 13 maj 2010

    Gjorde detta för några dagar sedan och det var ljuvligt gott.

  • hillan66 18 februari 2011

    Smakar som i Thailand! Riktigt gott! :o)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.