Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gasellhorn

 
  • Serverar: 10-20 portioner
Skriv ut

Det här kallas Marockos nationalkaka. Apelsinblomsvatten hittar man i butiker som säljer orientalisk och nordafrikansk mat eller i kryddbodar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida och rör den väl med smör, florsocker och kanel. Smaksätt med apelsinvatten. Forma mandelmassan till "gasellhorn" som liknar en tumme; smala i toppen och tjocka vid roten.
  3. Dela smördegs bitarna mitt itu, kavla ut dem lätt på mjölat bord och vira degen om varje gasellhorn. Skär bort överflödig deg och nyp till kanterna väl. Lägg kakorna på bakplåtspapper på en plåt.
  4. Pensla med vispat ägg och strö på sesamfrö. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 min tills smördegen är spröd. Låt kakorna svalna lite, stänk på lite apelsinvatten och sikta över florsocker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.