Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gateaus småfralla

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Som på bageri, men tar tyvärr tre dagar att göra...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag ett: Smula ned jästen i vattnet. Tillsätt mjölet. Rör för hand ihop smeten. Blanda i saltet och lägg fördegen i en plastpåse i kylen.
  2. Dag två: Smula ned jästen i det kalla vattnet och rör ned mjölet. Blanda smeten med fördegen. Kör degen i assistent tio minuter tills den är ordentligt smidig. Tillsätt saltet och kör degen ytterligare två minuter. Rulla ut degen till en sträng och dela den i ca 25 bitar på ca 60 g. Gör runda bullar och lägg på en perforerad plåt (hålplåt/proffsplåt - finns ofta att köpa till nyare ugnar). Ställ plåten i kylskåpet genast. På morgonen dag tre är bröden färdigjästa. Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram frallorna och pensla dem med ljummet vatten. När ugnen är varm, sätt in frallorna och sänk temperaturen till 225 grader efter tre minuter. Grädda ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.