Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gazpacho

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 timmar 15 minuter
Skriv ut

Sommarsval spansk grönsakssoppa med goda tillbehör. Soppan behöver 4-5 timmar på sig att stå och dra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken.
  2. Dela paprika, tomat och gurka i bitar.
  3. Lägg ner grönsakerna och vitlöken i en mixer och mixa tillsammans med buljong, olivolja och tomatjuice.
  4. Smaka av med socker, sambal oelek, pressad citron chili och smaksalt. Låt stå och dra i 4-5 timmar.
  5. Skär under tiden brödet i mindre kuber och stek dem i en panna tillsammans med olivolja och vitlök.
  6. Tärna rödlök, paprika och gräslök. Blanda grönsakerna och lägg dem i en liten skål.
  7. Lägg upp crème fraichen i en skål.
  8. Häll upp soppan i djupa skålar och servera tillsammans med tillbehören.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.