Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gazpacho på gröna ärter

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Svalkande svensk och grön gazpacho i sommarvärmen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Samma grundrecept som exklusiv ärtsoppa med räkor och pepparrot, som finns i min receptsamling. Avnjutes med fördel en riktigt varm sommardag, gärna i sällskap av en välkyld torr Riesling. Vill man ha gazpachon lite hetare är det bara att öka dosen pepparrot. Efter tillredning, låt soppan svalna och ställ sedan in i kylskåp så att den blir sval och helst riktigt kall. Servera i stora dricksglas eller, som aptitretare, i snapsglas som fått isa till sig i frysen.
  2. Börja med att skala räkorna och ställa dem kallt. Skala och hacka löken. Hetta upp smöret i kastrull och fräs löken mjukt. Tillsätt grädde, vin, buljongtäringar, vatten och koka upp. Sjud cirka 5 minuter. Häll i de frysta ärterna och koka upp. Ös ärtor och övriga ingredienser till mixern, komplettera med spad efter behov. Mixa soppan slät och slå över i kastrull. Låt svalna och kyl ner den i kylskåpet. Smaka av med salt och peppar. Servera ärtsoppan med räkor, dill och nyriven pepparrot i skål eller glas. Gärna även med en isbit.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.