Denna "nyttiga" cheesecake har smak av mango, banan, passionsfrukt och vindruvor.
Instruktioner
- Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt kakaopulver och flytande margarin och mixa till en degmassa. Tryck ut degmassan i en springform, 26 cm i diameter. Sätt in formen i frysen medan du gör fyllningen.
- Vispa färskost och strösocker fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa kraftigt ca 1 min efter vart tillsatt ägg.
- Blanda gelatinpulver och juice i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla ca 5 min. Sätt muggen i en kastrull med kokande vatten och rör om tills all gelatin är upplöst. Ställ muggen åt sidan.
- Tillsätt kesella och vaniljsocker, vispa så att allt blir väl blandat. Häll i Proviva drycken och rör om. Häll gelatinblandningen försiktigt i ostsmeten under fortsatt vispning på låg hastighet.
- Ta ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt kakan stå kallt i kylskåp över natten.
- Blanda gelatinpulver och juice som ovan. Lös upp gelatinet som ovan och låt det halvstelna i kylskåp, ca 15 min.
- Häll frukten i ett durkslag och låt den rinna av. Fördela frukten över den stelnade fyllningen. Täck frukten med den halvstelnade gelatinglasyren. Sätt in kakan i kylskåp tills glasyren stelnat helt.
Publicerat den
8 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ursäkta en fråga. Jag har svårt att se de "nyttiga" i detta recept. Margarin, socker?? Hur blir detta nyttigt har jag missat något. Mvh