Baka en frisk färskostkaka på digestivebotten.
I fyllningen ger getosten en mild smak och hjortronsylten blir en vacker och god topping.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä botten av en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.
- Krossa kakorna till ganska fina smulor i en mortel eller matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smulig massa. Tryck ut massan i botten av formen till ett jämnt lager.
- Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter eller tills den börjar få färg.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör getosten mjuk i en bunke och tillsätt philadelphiaosten och kesella. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner lite i taget i ostsmeten.
Tillsätt slutligen hjortronsylten och häll smeten i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i knappt 35 minuter. Kakan kommer fortfarande vara lös i mitten men stelnar i kylen. Låt svalna och ställ kakan kallt i minst 2 timmar innan den ska serveras.
- Bred ett lager hjortronsylt över kakan strax före servering.
Publicerat den
21 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar