Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Getostpaj med honungsmorötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Morötter har på sommaren en fin sötma som passar kanonbra till getost. Använd gärna morötter i olika färger, det blir så snyggt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj kanterna på en pajform med löstagbar botten och täck botten med bakplåtspapper. Lägg filodegsark omlott i ca 5 lager i formen, pensla med smör mellan varje lager. Låt gärna filodegen hänga lite över kanten så glider den inte ner. När pajen är gräddad kan du bryta av så mycket du önskar av kanterna.
  3. Fyllning: Skala morötterna och dela dem på längden. Koka dem al dente i saltat vatten. Häll av vattnet och sväng runt morötterna med honung och citronsaft. Vispa samman ägg, grädde och mjölk till en äggstanning och krydda med salt och peppar.
  4. Fördela morötter och grovriven chèvre i pajskalet. Häll i äggstanningen och strö riven Prästost ovanpå. Grädda pajen i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills den fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.