Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Getostpaj med salami

(3 kommentarer)  
Getostpaj med salami Getostpaj med salami Getostpaj med salami
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Medelhavssmaker går alltid hem - pinjenötter, salami, grillad paprika och getost. I den här pajen kan ni välja mellan 2 olika pajdegar - antingen en klassisk eller en smalare pajdeg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klassisk pajdeg: Ger en spröd och frasig botten. Arbeta ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten tills degen är smidig. Låt vila i kylen ca 1 timme. Tryck ut i en osmord pajform med löstagbar kant, ca 25 cm i diam.
  2. Nagga pajbotten. Ställ formen ca 30 minuter i kylen eller 10 minuter i frysen. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Smalare pajdeg: Om man vill servera pajen i små bitar passar den här degen bra, eftersom den håller ihop bättre än den klassiska pajdegen. Kesellan gör att pajen inte blir lika frasig.
  4. Gör på samma sätt som med den klassiska pajdegen, men tillsätt kesella istället för vatten.
  5. Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader. Rosta pinjenötterna i torr och het panna. Strimla salamin. Låt paprikan rinna av. Fördela salamin och paprikan i pajskalet. Strö över pinjenötter, ruccola och smulad getost.
  6. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar. Häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • UllaC 10 september 2010

    Jag tryckte ut pajdegen i formen och ställde in den i kylskåpet 1 timma. Därefter naggade jag den, förgräddade den inte, utan fyllde den med alla godsakerna och in i ugnen i 40 minuter. Den blev verkligen perfekt. Det var den klassiska pajdegen jag gjorde.

  • tessan21 11 september 2010

    Jag låg över hos mormor tills idag. Så igår kväll lagade hon denna pajen som vi mumsade på framför TV:n. Jag tyckte den var helt otroligt god. Är inte så förtjust i getost i sallader, men i pajen var den klart godkänd. Även denna rätten var en 5-poängare. Mormor är jätteduktig på matlagning och det tror jag hon har efter gammelmormor.

  • JennyV 15 september 2010

    MMMM, detta var en otroligt god paj!! Är heller inte särskilt förtjust i getost men i pajen var den pricken över i:et!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.