Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI- Tacopaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Godare och nyttigare än vanlig pajdeg. Gör två pajer på en gång så har du en i frysen när tiden är knapp. Vitlöksyoghurten till är pricken över i:et.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Mät upp mjlet och lägg i smöret. Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform. Pricka skalet med en gaffel och grädda i 10 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärsen i ca 5 minuter. Skala och hacka löken och bryn tillsammans med köttfärsen någon minut.
  3. Tillsätt tacokryddan och vatten och koka i 5 minuter. Skölj bönorna väl och blanda ner i köttfärsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg köttfärsen i pajskalet, hacka tomaterna och fördela över köttfärsblandningen. Blanda créme fraiche med majonnäs och fördela över tomaterna. Strö över osten. Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen har fått färg.
  5. Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera pajen med vitlöksyoghurt, sallad och majs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.