Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-fruktkaka för nötallergiker

 
  • Serverar: 12-15 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Den här kakan behöver litet planering, så börja redan på kvällen med de första momenten, så kan du baka genast på morgonen. Verkligen läcker och nyttig till din fikapaus..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag ett Klipp en påse torkad frukt i små bitar ca 2- 3mm breda i en djup skål +3msk russin+ 3-4 msk rom .Täck över skålen.
  2. Dag två Sätt ugnen på 175 grader. Gör iordnig formen, en två liters avlång brödform, med olivolja och grahamsmjöl Vispa äggen och sockret pösigt. Tillsätt gräddfilen Tillsätt de olika grova mjölsorterna o bakpulvret, saltet Rör försiktigt ned de blötlagda frukterna och rommen, som finns i skålen, vispa inte nu, Häll smeten i formen och grädda kakan i 40-45 min.(Kolla ibland att den ej bränns, vilket kan gå snabbare än man tror, har jag märkt. med rom i smeten ). Låt kallna i formen. I franska kakrecept förekommer ofta litet salt och det framhäver smaken i bakverken på ett fantastiskt sätt. Lycka till med din GI- kaka, den är verkligen läcker! Och den blir godare efter någon dag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.