Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-lasagne med chévre och fetaost

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En lasagne med aubergine istället för lasagneplattor som sänker GI-värdet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka löken. Hetta upp en gryta med smör och bryn löken. Bryn färsen tillsammans med löken och krydda med salt och peppar. Finhacka chilin och blanda ner i färsen.
  2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, chilisås, ajvar relish, kalvfond och grädde och låt koka upp. Krydda med basilika och smaka av med salt och peppar. Låt koka ihop ca 15 minuter.
  3. Skiva auberginen på längden så att det blir som lasagneplattor. Smörj en ugnsfast form med olja och lägg ett lager köttfärssås i botten. Lägg på ett lager aubergineplattor och ringla över lite olja. Salta och peppra.
  4. Strö smulad fetaost och hackad basilika över aubergineplattorna. Ringla över olivolja, salta och peppra. Strö över smulad chévreost. Skär paprikaskivor och lägg dem överst.
  5. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter. Täck eventuellt lasagnen med folie när den fått färg så den inte blir bränd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.