Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-vänlig kladdkaka

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Denna var en höjdare...

Ingredienser

Instruktioner

1.Värm ugnen till 175°. Smörj en form med löstagbar kant. 2.Separera äggvitorna från gulorna. Vispa vitorna med saltet till hårt skum. Smält chokladen i vattenbad. Häll i eventuell konjak i den smälta chokladen och tillsätt apelsinskalen. Låt stå i 2-3 minuter. Vänd försiktigt ner först äggulorna och sedan äggvitorna i smeten. 3.Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Sandrasti 27 mars 2008

    Hemskt stark chokladsmak hade denna, ändå hade ja bara 200g... jag fick allt lov att vispa vaniljsås till för att den skulle gå ner :/ Väldigt fin kaka annars, känns nästan lite lyxig hihi. Jag smorde med kokos och strödde över mandelspån.

  • evamarie75 7 april 2008

    Blev super glad åt detta recept. Började med GI i dag och så fyller jag år på söndag. Kan ju vara trevligt att få fika på en liten bit chokladkladdkaka då! Tack!

  • evamarie75 10 april 2008

    Den här kakan var jätte god med en gräddklick. Jag hade även i en näve grovhackade hasselnötter i smeten innan jag gräddade den. Passade mig som håller på med GI, min kompis som är gluten och laktos intollerant och mina andra vänner. Bjöd även vaniljglass till och alla tyckte det var mumsigt!

  • jojwiw 2 september 2008

    Jag vet inte vad ni har ätit för kladdkakor tidigare i era liv men denna var i mitt tycke i gränslandet till vidrig....ett ypperligt sätt att förstöra god choklad..... Köp en Frödinges nån gång så förstår ni hur en kladdkaka skall smaka som sämst....

  • fiskensvea 10 januari 2009

    Den här kakan bjöds jag på häromdagen och det var den godaste GI-kakan jag ätit! Den här ska jag definitivt också baka! När man som jag håller LCHF- eller GI-diet är den precis lagom att äta av. =)

  • fiskensvea 8 mars 2009

    När jag bakade den här kakan för tredje gången hade jag lite bråttom. Därför vispade jag inte äggulorna och vitorna skilt, utan rörde allt tillsammans, så slängde jag ner en näve valnötsbitar och gräddade bara i 10 minuter. Resultatet blev en saftigare och mera kladdkakeliknande kaka!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.