Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI - Lasagne à la GI

(3 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut

Till vardags eller som bjudmat, alltid lika gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och finhacka löken. Skala och tärna moroten fint. Skala rotsellerin och riv den grovt.
  3. Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
  4. Lägg färs, lök, morot och selleri i en kastrull. Späd med buljongen och de krossade tomaterna.
  5. Krydda såsen med örtkryddorna och pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Smörj en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, köttfärssås, keso och parmesan i formen. Slå över grädden och strö över den rivna osten.
  7. Grädda i 45-50 minuter på nedersta falsen i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Maahl 7 februari 2009

    Tyckte den blev lite torr, kanske jag tar mer krossad tomat nästa gång. Tips till er som ska göra den iallafall tillsätt lite mer vätska.

  • kallinge8 31 augusti 2009

    Jättegod lasange.Hela familjen tyckte att det var gott.Det blir högsta betyg!!!

  • Linnan1 15 december 2009

    Denna lasagne var otroligt god o smarrig. Lätt o göra-lite kladd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.