GI - Moussaka

En riktigt god moussaka! Jag har gjort den här i flera år och blir aldrig less den. OBS! Parmesanosten är mycket godare om man river den själv, jämfört med den färdigrivna!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: gi, moussaka

Ingredienser

3 stora zucchini
2,5 dl olja till stekning
800 g köttfärs
2 st gula lökar
200 g tomatpuré
500 g keso
5 dl nyriven parmesanost
3 dl grädde 40%
1 st ägg
Salt
Svartpeppar

Betyg (2 röster)
Antal personer
6 st
Visningar:
3193
Sparat:
66

Gör så här

Skiva zuccinin längstefter och stek den i olja, utan att den får för mycket färg.
Hacka löken och stek den.
Stek köttfärsen, blanda i löken, tillsätt tomatpurén, salta och peppra och låt allt puttra ett tag.
Blanda grädden med ägget.
Varva zucchini, köttfärs, keso och hälften av osten i en ugnsform. (Som en lasagne.)
Häll på grädde/ost blandningen och strö resterande ost över.
Grädda ca 45-60 min i 175 gr.

LIKNANDE RECEPT

Moussaka recept
av lennali
över 2 månader
över 2 månader
av mafia
över 2 månader
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.