Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI - Varm sallad med biff, granatäpple och helt vete

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Näringsvärde per portion: Energi: 449 kcal Kolhydrater: 56 g Protein: 37 g Fett: 8 g

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs rapsolja spiskummin, gurkmeja, salt och tomatpuré i en kastrull, tillsätt helt vete och fräs det till det blir varmt, häll över vatten och låt allt koka ca 40 minuter.
  2. Strimla biffen och skär aubergine i bitar. Småkoka auberginebitarna mjuka i tomatpuré och vatten, vitlök och soja tills de blir mjuka. Lägg åt sidan.
  3. Häll lite rapsolja pannan och stek den strimlade biffen.
  4. Plocka ur kärnorna ur granatäpplet.
  5. Blanda sedan biff med aubergine och det färdigkokta vetet. Strö över grovhackad persilja och granatäppelkärnor och servera!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Yamas 3 februari 2010

    Kolhydrater: 56 g per portion men för att kallas GI ska det väl vara max 40 g per dag..?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.