Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gigantisk vaniljbulle med blåbär

 
Skriv ut

Vem vill inte ta sig an den här gigantiska vaniljbullen med blåbär? Mycket enklare än att göra flera små och minst lika god! Du kan självklart koka din egen vaniljkräm från grunden men det finns genvägar. Oatlys vaniljsås finns i kyldisken eller så använder du t ex Marsán att koka-pulver, och koka din egen. Laktosfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken tills den blir fingervarm, ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Rör ner mjölken och tillsätt socker, nymald kardemumma, vetemjöl special, smör och salt. Knåda i 10 minuter med hjälp av en hushållsassistent eller 15 minuter för hand. Täck över degen och låt jäsa i 45 minuter.
  2. Dela degen i två bitar och kavla ut till rundlar. Lyft över på två bakplåtspappersklädda plåtar. Bred ut vaniljkrämen över degen och strö över blåbären. Lägg en handduk över och låt jäsa i 45 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Grädda jättebullarna i 20 minuter. Ta ut och låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.