Gills smarriga planka

Detta är kanon till fest för många och uppskattas alltid.
Ibland har jag rökt viltkött på i stället för kassler.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: gi
Betyg (15 röster)
Antal personer
40-60
Gills smarriga planka

Gör så här

Stek kycklingen genomstekt och krydda båda sidorna rejält. låt den svalna och skiva den.
Ta en stor planka och klä den i alminiumfolie. Plankan bör vara 120 cm X 80 cm stor.

Lägg en liten skål upp mot en hörna och varva laxskivorna på den så den ser ut som en vulkan. Uppe på toppen garnerar du med gurka och citronskivor med en dillkvist.

Lägg sedan gröna ärtor runt laxen. Häll hovmästarsås i en glasskål och sätt den på plankan. lägg de skalade räkorna runt och garnera med citron och dill.

Ta en brödkavel och klä den med folie. Lägg den mitt på plankan och lägg kassler runt om hela och upp på den så det ser ut som ett avlångt berg. Lägg sedan ut kycklingen på ett annat ställe på plankan.

Dela alla frukter och grönsaker som behövs delas i lagom stora bitar och skivor. Ta en liten skål till oliver och en till syltlök. Sätt ut dom på plankan. Lägg på båda ostsorterna.
Ta sedan och lägg ut frukt och grönsaker där det finns plats och tänk på att lägg det i olika färger sidan om varandra så ser det mycket godare ut. Lägg ölkorven i en liten hög på plankan.

Klicka gärna på mitt foto så bilden blir större så ser du på ett ungefär hur jag har gjort.
Tips:
Servera gärna en rotfruktsgratäng och potatissallad till och bröd. Jag brukar skifta köttsorter från gång till gång. Det gäller att ha fantasi och byta ut till vad man känner för.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Kallrökt lax, Kassler, Kycklingfilé, Skalade räkor, Hovmästarsås, Gröna ärtor, Citron, Dill, Persilja, Salladsmix , Syltlök, Rostad lök, Majskorn, Coctailtomater, Slanggurka, Färsk ananas, Melon, Phyllis, Stjärnfrukter, Kiwi, Färska jordgubbar, Ölkorv, Gröna oliver, Blå vindruvor, Brieost, Fetaost, Röd paprika, Grön paprika, Orange paprika, Gul paprika, Rädisor
Visningar:
21919
Sparat:
740

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Riktigt smarrig..
över 2 månader
Smarrig och krä..
över 2 månader
Nougatrutor
över 2 månader
Vitlöksbröd näs
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.