Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ginas sommartårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Underbar tårta med bra kombination av en söt och en syrlig fyllning. Går även att byta ut mot andra mousser! Denna kombination är dock väldigt uppskattad hemma hos mig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Eftersom det kan ta ett tag för moussen att stelna kan det vara smart att göra den redan dagen innan. Men har man mycket tid kan man även göra den samma dag.
  2. Bärmoussen: Mosa bären och sila bärsmeten så att den blir till en slät sås/saft. Vispa sedan grädden hårt. Smält det blötlagda gelantinet i björnbärssaften, tillsätt citron och socker till blandningen och rör om. Vänd sedan ned björnbärssaften i grädden. Ställ i kylen tills dess att den stelnat.
  3. Vit chokladmousse: Vispa grädden hårt. Smält chokladen på svag värme i ett vattenbad så att "den precis bara smälter". Vispa ägget och tillsätt sedan chokladen under kraftig omrörning. Då detta är gjort rörs kesellan ned och sist grädden. Bör stå i kylen i minst en timma.
  4. Då mousserna är klara är det bara att breda på moussen på vardera lager. Vispa sedan grädden som ska vara utanpå och täck sedan med den färdigkavlade rosa marzipanen. Innan servering siktas florsocker över och annan eventuell garnering sätts på.
  5. OBS! Mängden mousse är inte exakt beräknad till tårtan eftersom det var ett tag sedan jag gjorde den. Men det ska absolut inte vara för lite, blir det över går det att använda som en eventuell god efterätt dagen efter.. =)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • VericaP 28 maj 2010

    Måste testas. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.