Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ginborn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 2 timmar 20 minuter
Skriv ut

Ett fantastiskt gott bröd som bakas som en stor rund limpa. Lagom grovt. Jag delar den stora limpan i 4 delar som jag skär i skivor och styckfryser. Behändigt att ta fram så mycket jag behöver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält honung och olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt vatten och mjölk. Låt allt bli 50 grader. Blanda torrjästen med salt, linfrön och vetemjöl. Häll i degvätskan och blanda väl. Rör ner så mycket fullkornsvetemjöl så att degen känns ganska lös, fast ändå hanterbar. Låt allt jäsa under bakduk i 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta upp degen och forma den till en stor rund bulle. Placera den på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i 1 timme. Kolla då och då så att den inte blir bränd ovanpå. Parera isåfall med lite folie överst.

Kommentarer (1)

  • Gunvor 8 mars 2018

    Ska det inte vara sojamjöl där det står 3 dl vetemjöl? Är så i mitt recept i alla fall.... Kul att se det här receptet på nätet, det blir världens godaste bröd!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.