Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ginger Cake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Mjuk kaka med ingefära. Dubbel sats till långpanna. Med en läcker färskost glasyr blir dessa rutor en riktig liten bakelse.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr. Smörj en rund bakform (1 1/2 liter). Klipp till en rundel av bakplåtspapper och lägg på det på botten. Smörj också pappret. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Värm upp matfett, mjölk och sirap i en kastrull tills allt är smält och väl blandat. Vispa samman äggen och blanda dem väl med mjöl och kryddor. Vispa ner sirapsblandningen, lite i taget, tills det blir en någorlunda slät smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter, kakan ska inte vara helt torr. Låt kakan kallna i formen. Förvara gärna kakan i en tät burk en dag eller två innan den serveras, då blir den extra saftig. Servera med en klick vispad grädde smaksatt med tunt skivad syltad ingefära. Tips! Prova att äta kakan nygräddad och varm, som en riktig engelsk "puddingefterrätt" med kall grädde och ingefära som ovan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.