Alla kommer att älska dessa härligt frasiga wienerbröd. Hemligheten bakom wienerbrödens fina konsistens ligger i den kalla degvätskan och den långa jästiden.
Instruktioner
- Rör ut jästen i lite av mjölken i en skål. Tillsätt resten av mjölken.
- Blanda ner matfettet skuret i bitar, socker och mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop allt till en deg, för hand eller med elvispens degkrokar.
- Ta upp degen och kavla ut den på ett mjölat bakbord till en fyrkant, ca 40x40 cm. Skär degkakan i 25 mindre fyrkanter, ca 8x8 cm.
- Gör fyllningen: Rör matfett, strösocker och vaniljsocker smidigt. Fördela fyllningen mitt på varje fyrkant. Vik in hörnen och nyp ihop runt fyllningen. Lägg varje bulle i en form. Ställ dem på en plåt.
- Låt bullarna jäsa övertäckta ca 2 timmar på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla wienerbröden med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, 5-8 minuter. Låt dem svalna.
- Gör glasyren. Blanda florsocker och vatten. Glasera wienerbröden med hjälp av en tesked. Låt glasyren stelna.
Publicerat den
19 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket goda och enkla att baka. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.