Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gjort-är hjort-gryta

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fick över lite hjortkött efter att ha tillagat skivor av innanlår á la sambalkotletter, vilket var en höjdare... Så det blev en gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram en stekgryta i gjutjärn, värm upp. Ha i matolja så det täcker botten. När olja är varm, lägg i köttbitarna o fräs runt. Efter en stund i med lök, vitlök, paprika. Fräs runt en stund. Peppra. Täck med krossade tomater, i med övriga ingredienser utom korven, vänta med den!
  2. Låt koka på svag värme ca 1 timme, beroende på hur mört köttet är. På slutet har du i korvslantarna och smakar av med maggin och sambal. Ev mera fond också om du vill.
  3. Gott med både kokt potatis och ris till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.