Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glögg från 1870

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Lättgjord glögg från Allt om Mats stora julnummer 1976.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att krossa kardemumman i en mortel och bryt sönder kanelen. Lägg i kryddorna i en glasburk (helst med lock), häll över spriten. Låt burken stå över natten så att kryddsmaken dras ut ordentligt.
  2. Sila ifrån kryddorna. Skålla och hacka mandeln. Häll vinet och spriten i en kastrull. Blanda i socker, vaniljsocker, mandel och russin. Låt glöggen bli het, men aldrig koka.
  3. OBS! Man kan blanda vin, kryddextrakt, socker och vaniljsocker medan drycken är kall och förvara blandningen i högst två veckor. Mandel och russin läggs då i först när glöggen värms för att drickas.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anenik 10 december 2013

    Den här glöggen gör jag varje jul.Den blir jättegod,mycket bättre än köpeglögg tycker jag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.