Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Både doftar och smakar jul. Gör essensen i mitten av november, så har du god glögg att värma dig med, när du kommer hem från julskyltningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Essens: Stöt kryddorna och blanda med 200 ml brännvin. Skaka regelbundet i 10-14 dagar.
  2. Filtrera i kaffefilter (obs! tar ett tag, t ex över natten).
  3. Stomme: Koka vattnet med sockret tills det tjocknar lite och kyl sedan.
  4. Blanda i vin, brännvin och essensen.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Europe 27 november 2009

    Finns bättre recept!

  • henriksbo 9 december 2009

    Första gången jag gör egen glögg och åh, så gott! Jag använde lite mindre brännvin i stommen, tyckte det räckte så. Tack för receptet!!

  • johnniej 27 januari 2010

    hej! Ett vad det verkar gott tipps. Återkommer efter provsmakningen mvh johnniej

  • viro 4 december 2013

    Detta verkar ju spännande..Och den hinner bli klar innan jul! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.