Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönkålssnurror

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Passar perfekt på glöggbjudningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Blanda mjölk och vatten och värm till 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt oljan. Rör ner en tredjedel av mjölet, salt och honung. Blanda ner resterande mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  2. Förbered fyllningen. Fräs grönkålen i smör några minuter och låt svalna. Salta och peppra en aning.
  3. Knåda degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel ca½ cm tjock. Bred ut grönkålen och strö över ost och valnötter. Rulla ihop till en rulle och skär rullen i bullar. Lägg bullarna i formar.
  4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Grädda i 225 grader i ca 7-9 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.