Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glöggmarinerade kycklingspett

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Skvättar av glögg går alldeles utmärkt att marinera kycklingen i. Vi förstärker smaken med ingefära och citronskal. Man kan använda kycklingfilè av lår eller bröst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Dela bröstfiléerna i halvor på längden. Lägg dem i plastpåsen och knyt samman. Låt det ligga kallt minst 6 timmar, gärna över natten. Vänd påsen någon gång under tiden.
  2. Tag upp filéerna och torka av dem. Trä upp köttet på korta träspett. Bryn dem runtom i lite matfett. Skala lökarna. Kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Stek löken mjuk i lite matfett. Lägg den i en eldfast form. Stek äpplena några minuter och lägg över dem i formen. Blanda samman grädden med vatten, kycklingfond och balsamvinäger. Häll det över lökröran. Lägg kycklingspetten ovanpå.
  3. Stek mitt i ugnen ca 15-20 minuter, köttsaften ska vara genomskinlig när du sticker i köttet.
  4. Fördela lökröran på 4 tallrikar och häll över såsen. Toppa med kycklingspetten. Garnera eventuellt med lite färsk timjan. Bjud potatiskaka till. Ugn 225°

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Amika 18 februari 2013

    Åh, MUMS!! Vad gott det här var! :) Otroligt gott! :) Jag kommer använda mig av glöggmarinerad kyckling många gånger! Lika gott utan såsen också ska tilläggas. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.