Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glace au four-bakelse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt hallonen tina något. Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut fyra rundlar ur tårtbotten med ett mått eller med ett glas ca 10 cm i diameter. Dela glassblocket på höjden och därefter i 4 bitar. Forma så de passar rundlarna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en seg och blank smet. Lägg bottnarna på en bakpappersklädd plåt. Lägg glassen ovanpå och sedan hallonen som en kulle. Bred på marängen som en tät huva. Gratinera mit i ugnen tills marängen fått lite färg,3-5 minuter.
  2. Servera genast direkt från ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.