Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glace au four med browniebotten och hallon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det är viktigt att glassen tas direkt ur frysen och att den är riktigt hård när den ställs in i ugnen. Den går fort att gratinera, bäst är att bevaka ugnen hela tiden när glassen väl är inne.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela chokladen i bitar och smält den i mikrovågsugn på full effekt i 1-3 minuter. Rör om någon gång.
  2. Rör ner smöret i chokladen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda med chokladen. Tillsätt mjöl, bakpulver och grovhackade valnötter.
  3. Gör en form av aluminiumfolie ca 30x10 cm. Lägg ett bakplåtspapper i formen och bred ut chokladsmeten. Grädda 20 minuter mitt i ugnen. Låt kakan svalna. Lägg den på ett plant ugnssäkert fat för servering.
  4. Maräng: Sätt ugnen på 250°. Vispa äggvitorna, citronsaften och hälften av sockret till en fast smet på medelhastighet. Tillsätt resten av sockret och fortsätt att vispa på full effekt.
  5. Lägg lätt upptinade hallon ovanpå browniebottnen. Lägg glassen ovanpå och bred till sist ut marängsmeten runt och ovanpå hela glassen. Strö över mandelspån och ställ in i ugnen ett par minuter. Passa noga! Det går fort och är klart när marängen fått fin färg. Garnera med hallon och färska myntablad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • majahornberg 4 april 2011

    Åh vad gott detta var, jag bakade kakan i en form och tog sedan ut bitar till portionsformer, det blev superfina små bakelser!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.