En 70-tals klassiker i en liten ny tappning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rita en cirkel ca 15 cm i diameter. Smörj den med lite matfett.
- Riv mandelmassan och det yttersta skalet av apelsinen.
Använd resten av apelsinen till fyllningen. Vispa ner äggulorna i mandelmassan och apelsinskalet. Bred ut smeten i den uppritade cirkeln. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt kakan svalna på galler.
- Rör ihop glassen med mascarponen. Frys glassen så att den blir bredbar. Bred glassen över bottnen. Täck den med plastfolie. Ställ in i frysen tills den ska gräddas.
- Sätt ugnen på 250 grader med grillelement på.
- Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor.
Vispa äggvitan och tillsätt lite socker i taget och vispa till en hård marängsmet. Lägg bottnen på en plåt.
- Lägg apelsinklyftor och hallonen på glassen. Bred över marängsmeten. Sätt in i nedre delen av ugnen 2-4 minuter eller tills marängen fått fin färg.
- Servera med apelsinklyftor och hallon. Servera direkt.
Publicerat den
25 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar