I såsen till denna rätten är det bl.a kokosflingor, schalottenlökar, jordnötssmör och ananas.
Det hela ger rätten en asiatisk touch.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Lägg köttet med bensidan upp i en ugnssäker form. Placera lök och morot runt om. Stek revbenen ca 1 timme.
- Blanda ingredienserna till marinaden. Vänd köttet och pensla med marinaden. Stek ytterligare 30 minuter. Skär revbenen i portionsbitar.
- Sås:
Koka upp mjölk och kokosflingor i en kastrull. Låt koka ca 5 minuter. Låt svalna något. Passera blandningen genom en sil och pressa hårt.
- Mixa schalottenlök med sambal oelek, vitlök och citronsaft. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs blandningen ca 5 minuter. Tillsätt "kokosmjölk", farin och jordnötssmör. Koka försiktigt upp och låt sedan såsen svalna.
- Mixa eller finhacka ananasen och rör ner i såsen. Smaka av med salt.
- Servera med stekt grönsaksris eller rösti.
Publicerat den
21 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar