Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glacerade revben med het ananassås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I såsen till denna rätten är det bl.a kokosflingor, schalottenlökar, jordnötssmör och ananas. Det hela ger rätten en asiatisk touch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Lägg köttet med bensidan upp i en ugnssäker form. Placera lök och morot runt om. Stek revbenen ca 1 timme.
  3. Blanda ingredienserna till marinaden. Vänd köttet och pensla med marinaden. Stek ytterligare 30 minuter. Skär revbenen i portionsbitar.
  4. Sås: Koka upp mjölk och kokosflingor i en kastrull. Låt koka ca 5 minuter. Låt svalna något. Passera blandningen genom en sil och pressa hårt.
  5. Mixa schalottenlök med sambal oelek, vitlök och citronsaft. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs blandningen ca 5 minuter. Tillsätt "kokosmjölk", farin och jordnötssmör. Koka försiktigt upp och låt sedan såsen svalna.
  6. Mixa eller finhacka ananasen och rör ner i såsen. Smaka av med salt.
  7. Servera med stekt grönsaksris eller rösti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.