Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glacerade vinbärsmuffins

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Syrliga goda sommarmuffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker vitt och poröst, tillsätt äggen ett i sänder. häll sedan ner mjölken i bunken.
  2. Blanda i en annan bunke mjöl, vaniljsocker, och salt. Rör ner blandningen i smeten, rör inte för länge. Vänd ner vinbären i smeten.
  3. Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna.
  4. Passera resten av vinbären. Häll i florsockret i en kastrull och sätt på svag värme. Häll i de passerade vinbären och blanda till en ganska tjockflytande kräm. Vid behov späd med lite vatten. Smeten skall inte bli varm bara lite ljummen.
  5. Glasera de svalnade muffinsen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • elisabethugo 23 juli 2011

    Hur mycket mjöl skall det vara

  • Roskerstin 23 juli 2011

    Det skall vara 5 dl, jag har nu redigerat receptet. Det hade tydligen gått igenom 'besiktningen' ändå. Tack för att du såg det och påpekade! M V H Kerstin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.