Denna är så god - lägg på jordgubbar i stället.
En riktig påsktårta – gul och prydd med söta marsipankycklingar. Fromagefyllningen smakar passionsfrukt och är luftigt lätt.
Instruktioner
- Börja med fyllningen: Tillaga fromagen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt fromagen stelna i kylen 20–30 min.
- Gör bottnarna: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt det i äggvispet. Rör smeten slät och häll den i en avlång, smord och bröad, bakform. Grädda kakan i 175°C, i nedre delen av ugnen, ca 25 min.
- Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna. Dela den sedan i 2 bottnar. Bred ut fromage på den första bottnen, lägg på den andra och toppa med resten av fromagen. Dela passionsfrukterna till garneringen. Gröp ur fruktköttet och fördela det över tårtan.
- 4 Forma små kycklingar av marsipan och doppa dem i lite smält blockchoklad. Garnera tårtan med påskkycklingarna.
Publicerat den
24 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar