Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserad ananaskaka med glasyr.

 
Skriv ut

Saftig och god kaka, passande till fars dag i stället för tårta. Mer spad man tar saftigare blir kakan. En favorit hos oss.

Ingredienser

Instruktioner

Smält margarinet och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt margarin och mjölk sedan mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter. Grädda kakan nätt och jämnt färdig på nedersta falsen i 175 grader ca 30 min. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull.Sjud upp blandningen under omröring låt den absolut inte koka. Tag ut kakan och höj ugnsvärmen till 200 grader. Täck kakan med ananasen (tag inte med allt spad) Och bred glasyren ovanpå. Grädda kakan mitt i ugnen 10-15 min tills glasyren fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.