Jag har fyra stora svartvinbärsbuskar, som ger mycket bär varje sommar. Det blir många goda kakor...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Vispa olja och socker. Tillsätt äggen, ett i taget och fortsätt vispa ytterligare en stund. Blanda försiktigt ner vinbär och basilika. Blanda mjöl och bakpulver och rör slutligen ner det luftigt i smeten.
- Häll blandningen i en smord och bröad slät form, ca 2 liters.
Grädda längst ner i ugnen ca 40 minuter. Känn med sticka.
- Ta ut kakan, låt den svalna lite och vänd den sedan upp den på en tallrik.
- Glasyr:
Sikta ner florsockret i kesellan. Tillsätt vaniljsocker och limesaft och rör blandningen slät. Bred glasyren över kakan.
Låt stå svalt en stund före serveringen.
Publicerat den
12 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Menar du att det bara ska vara en halv deciliter vetemjöl i kakan? /Maria
Enligt originalrecept från AOM ska det vara 2,5 dl vetemjöl.