Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserad svartvinbärskaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jag har fyra stora svartvinbärsbuskar, som ger mycket bär varje sommar. Det blir många goda kakor...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa olja och socker. Tillsätt äggen, ett i taget och fortsätt vispa ytterligare en stund. Blanda försiktigt ner vinbär och basilika. Blanda mjöl och bakpulver och rör slutligen ner det luftigt i smeten.
  3. Häll blandningen i en smord och bröad slät form, ca 2 liters. Grädda längst ner i ugnen ca 40 minuter. Känn med sticka.
  4. Ta ut kakan, låt den svalna lite och vänd den sedan upp den på en tallrik.
  5. Glasyr: Sikta ner florsockret i kesellan. Tillsätt vaniljsocker och limesaft och rör blandningen slät. Bred glasyren över kakan. Låt stå svalt en stund före serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • david1 19 juli 2009

    Menar du att det bara ska vara en halv deciliter vetemjöl i kakan? /Maria

  • Inger 12 augusti 2020

    Enligt originalrecept från AOM ska det vara 2,5 dl vetemjöl.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.